Friday, November 16, 2012

Now You Can Workout At Home...!

16 Nov 2012

Nampaknya sekarang ni..blog aku pun dah tak jadi blog..selalunya blog ni lebih kepada catatan harian, tapi aku lebih kepada catatan bulanan... ni pun bukan dah sebulan, hampir 4 bulan baru nak update semula..memang ok bah kala kauuu lerr..

Hari Jumaat ni dah masuk hari keempat cuti..cuti rehat yang saja2 aku ambil..Selasa cuti Deepavali..Rabu pula cuti yang company suruh amik..Khamis, awal Muharam...so Jumaat nak datang kerja tu mcm sengal2 otot tiba2.. Tapi skrg ni memang otot2 aku mmg tengah sengal2.. yelah, kelmarin aku gi gym setelah 2 minggu tak pergi...bz dan kena outstation di Sabah.. Tanpa stretching, aku pun dengan seronoknya mengggunakan machine dan juga angkat besi2 tu lebih kurang setengah jam..nak buat chest katanya..haha..last2 sampai skrg kot terasa sakit bahagian chest aku tu..nak tegakkan badan tu mmg rasa nak menitis air mata..huhu...actually, itu memang perkara normal sekiranya kita dah lama tak buat.. kalau hari esok ke aku buat benda sama, dah hilang rasa sakit tu..so, untuk sehari dua ni..aku just workout yang ringan2 je lah kat umah untuk core, biceps dan traps..

Apapun, kemungkinan besar tahun 2013 ni aku dah tak join Fitness First lagi..sebabnya aku dah ada Mike Chang...aahhaha..satu lagi adalah kerana FF ni skrg makin ramai lah org..nak pergi pun kena malam sikit...baru leh guna equipment yang kita nak...anyway, siapa lah tak kenal Mike Chang kan..kalau search youtube nak cari clip workout ni, mesti clip dia ada.. Skrg ni, dia dah jadi Personal Trainer aku walaupun secara maya sahaja.. Dengan hanya buat di rumah sahaja pun insyaallah, badan kita boleh berpeluh-peluh dan boleh mendapat tubuh badan sama mcm kita hire Personal Trainer kat mana2 gym club.. try lah tgk dan praktikkan apa yang dia buat...mmg berkesan...:). websitenya http://sixpackshortcuts.com/

Contoh clipnya adalah seperti di bawah :Oklah..nak kena beransur ..Maghrib pun dah tua..so nak menunaikan kewajipan terlebih dahulu..

Wassalam...


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails