Tuesday, March 20, 2012

Zaman Hindustan

20 Mar 2012..

Masa training pagi tadi..ketika rehat, urusetian pasang lah lagu buat selingan buat halwa telinga.. Mentang2lah trainer sebelum ni India...then sepanjang2 waktu rehat tulah dia talanya lagu hindustan sampai abes rehat..huhu..

Lagu pertama yang dibuka adalah lagu Aa Ab Laut Chalen.. Wah!! Nostalgianya..Citer tu pada tahun 1999.. Waktu aku lepas SPM.. Yelah, zaman tu filem hisdustan sangat lah hangatnya selepas Kuch Kuch Hota Hai..after tgk jer KKHH yang aku rasa tgk berpuluh2 kali tu, teruslah aku boleh melekat dengan citer2 Hisdustan ni.. Walaupun takde duit, tapi aku tak segan silu mintak duit dgn mak aku untuk beli cd hisdustan.. Banyak kot citer yang aku beli CD nya.. Setiap minggu, ada duit lebih beli majalah hindustan..Perghhh!! Giler ahhh.. Biler kenang balik..ahaha, tak sangka kot aku antara fanatik Hindustan..:P...

Senarai di bawah ni antara yang aku ingat, aku ada beli dan memiliki CD Hisdustan

1) Kuch Kuch Hota Hai
2) Dilwale Dulhania Le Jayenge
3) Hum Dil De Chuke Sanam - My Fav
4) Dil Chahta Hai - My Fav
5) Mela
6) Maan - My Fav
7) Taal - My Fav
8) Josh
9) Baadshah
10) Ishq
11) Hamara Dil Aapke Pas Hai
12) Mohabbatein
13) Dhahdkan
14) Hum Appke Dil Mein Rehte Hain
15) Pardes
16) Har Dil Jo Pyaar Karega
17) Lagaan
18) Lajja
19) Thakshak
20) Nayak- best best
21) Pukar
22) Dil To Pagal Hai
23) 3 Idiots - My Fav of all time
24) My Name Is Khan
25) Devdas - My Fav
26) Tarkieb
27) Astitva
28) Chal Mere Bhai
29) Aa Ab Laut Chalen
30) Hum Saath Saath Hain
31) Kya Kehna
32) Raaz
33) Slumdog Millionaires (termasuk kerr??)
34) Kaho Naa Pyar Hai
35) Asoka
36) Dil Hi Dil Mein


Huh! Cukuplah..penat dah nak ingat.. Banyak lagi..cuma penat nak ingat tajuk..:P. Tapi mana2 yang ada Aishwarya Rai & Aamir Khan..semuanya aku minat nak tgk.. Kalau nak tahu lagu hindustan mana yang best, boleh lah tanya aku...mesti korang suker..:D

Itu kebanyakan citer2 hindustan seawal 1999-2002.. yang terbaru pun tak banyak..yang terpilih jer.. Yelah selepas jer masuk pelakon baru..banyak pulak adegan2 seksi nak2 time menari..Baju semua mcm pakai bikini..berlakon entah apa2..aku nak feeling dan nangis2 pun tak boleh (kantoi!!)...ahaha.. KKdg nak tgk ngan famili mcm tak berapa nak sesuai..since then, jarang sangat dah aku tgk hindustan..aku lebih suka tgk citer tamil pastu...penuh jiwa..pukul sikit, terbangnya sebatu..kau mampu?? ahaha..


Oklah..gtg..wssalam...:)



4 comments:

  1. blog ko ni md noor? nice ;)

    ReplyDelete
  2. Aku suke bab pukul terbang sebatu tu.. Hahaha lawak2..

    ReplyDelete
  3. zanariah : dah nak dekat 2 tahun dah sedar tak sedar...huhu

    Syafeeq : ahaha..kenyataan lah..citer tamil mmg mcm tuh..tumbuk tak kena, bunyi nya mcm org nak kena bunuh..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails